«ГАЛА» ( Gala- урочистий)

Яблуко «ГАЛА»  ( Gala- урочистий)

Пізньоосінній диплоідний сорт яблуні, виведений у 1957 році в Новій Зеландії селікціонером Дж. Х. Кіддом шляхом схрещування Голден Делішес (Golden Delicious) та Кіддс Оранж Ред (Kidd*s Orange Red).

Цей сорт користується величезною популярністю в світі.

З середини 70-х років 20ст. яблуня Гала стала проходити первинні випробовування в дослідних насадженнях України, а в 1993р. районована в степовій зоні.

Дерева середньорослі, крона широкоовальна. Плодоношення змішаного типу, плоди зав*язуються на кільчатках, плодових різочках та верхівках однорічних приростів. Цвітіння дерев відбувається в середньопізні строки. Гала відноситься до частково самозапилювальних сортів. Найкращими запилювачами є Ельстар, Катя, Джеймс Грів (James Grseve)/

Плоди середнього розміру 120-150г (max 170г). Окрас жовтий або зеленувато-жовтий з смугасто-розмитим рум*янцем оранжево-червоного відтінку. Шкірка суха, тонка, але щільна. М*якоть має світло-жовтий колір та щільну гранульовану структуру. На смак соковита, кисло-солодка, хрустка, з приємним свіжим горіхово-карамельним ароматом.

Період дозрівання плодів – друга половина вересня, споживчий період починається з листопада.

В умовах сховища яблука зберігаються до 2-2,5 міс., в умовах холодильника – до 6 міс.

Плодоношення середньорослих яблунь починається на 3-4 рік.

Сорт витривалий до морозів, парші, мучнистої роси, а також стійкий до падіння яблук. Має схильність до перевантаження врожаєм, при догляді треба нормувати загальну кількість квітів та проріджувати зав*язь для збільшення товарних якостей яблука.

Новые комментарии

09.08 | 15:46

Хочу придбати двохрічний саджанець абрикоса "Особливий Денисюка"

27.04 | 10:34

Есть ли доставка абрикосы в Днепропетровскую область

25.03 | 08:53

Доброго дня, чи є вишня?

01.12 | 06:41

Доброго дня, на якій прищепі у вас персики ? Саджанці одно чи дворічні? Дякую